2021-03-16 08:54:30• hírek • Bede Emőke

357 millió euróval támogatja az Európai Unió a Szatmár és Brăila megyei vízhálózat fejlesztését

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Az Európai Bizottság a Kohéziós Alap révén két, összesen 357 millió euróról szóló támogatást hagyott jóvá Románia számára, mely által a Szatmár és a Brăila megyei ivó- és szennyvízhálózatokat bővítik és korszerűsítik majd.

A hétfőn kiadott tájékoztatás szerint a projekteknek köszönhetően - az ivóvízminőségről és a szennyvízkezelésről szóló uniós irányelvek betartása mellett - jobb minőségű ivóvizet szolgáltatnak majd, csökkentik a szennyvízszivárgást és javítják a szennyvízszolgáltatásokat is, s végső soron fellendítik a helyi társadalmi és gazdasági fejlődést is.


„Az Európai Unió kohéziós politikája a legértékesebb kincsünkről, a vízről is szól. A kibővített és korszerűsített víz- és szennyvíz-infrastruktúra megkönnyíti a vízhez való hozzáférést, csökkenti a talaj és a víz szennyezését és elősegíti a biodiverzitás védelmét. Az emberek egészségének megőrzése és a környezet védelme által hozzájárul a helyi lakosság életkörülményeinek javításához is” – nyilatkozta Elisa Ferreira kohéziós és reformügyi biztos.


Szatmár megyében a vízhálózatot 260 kilométerrel, a szennyvízhálózatot pedig 450 kilométerrel hosszabbítják meg. A régi vezetékeket kicserélik, új kutakat, tiszító- és szivattyúteleket, illetve tartályokat építenek, a brăilai beruházás pedig három korábbi, de hasonló céllal indított projekt folytatásaként valósul majd meg – derül ki az Európai Bizottság közleményéből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: